maandag 4 maart 2013

CZEŚĆ!

Het is echt heeeeeeeeeerlijk weer vandaag :D!!! Strak blauwe lucht en lekker warm. Ik en Elder Raines lopen zelfs zonder jas buiten nu. Dag dag winter! En dat was dan de laatste winter voor Elder van Bakel op zending. Het gaat nu alleen nog maar mooi zijn en dan ga ik naar huisje toe. Dat is wel een fijn vooruitzicht. Morgen heb ik mijn 18-month mark.. En dan heb ik nog maar 6 maandjes om zoveel mogelijk goed werk te verrichten. Maar gelukkig heb ik voor de komende tijd Elder Raines aan mijn zijde en dan komt het wel goed. We werken echt superhard samen. Deze week hebben we een hoop tijd doorgebracht op de straten en een boel mensen gevonden. 

Bijvoorbeeld.. We hadden donderdag een afspraak met ene Darek. Hij is gescheiden van een vrouw die met de zusters een keer heeft afgesproken en wel geïnteresseerd was. Ze heeft hen toen verteld over haar ex-man die een alcoholprobleem heeft en zijn leven wil verbeteren. Dus we gingen maar eens kijken of we hem konden helpen. Nou toen we aankwamen deed hij de deur al open met een dikke vette kater en hij had geen idee wat voor dag het was. Dat is al geen goed nieuws. Hij had dus blijkbaar ook geen baan. Dus onze Darek zat diep in de put en kon wel een opbouwende boodschap gebruiken. Maar helaas Elder van Bakel is niet altijd even lief. Haha eigenlijk zeiden we alles recht voor z'n raap. Ik zei: Luister Darek, drinken is een zonde. En als je je leven wil verbeteren dan moet je maar beter doen wat God van je verwacht en je niet aanstellen en slappe smoesjes bedenken om niks te hoeven doen. En wij zijn hier om je te helpen uit te vinden wat God van je verwacht. En daar had hij wel vrede mee. En toen terwijl we verder aan het praten waren kreeg hij een telefoontje van een of andere werkgever die hem had aangenomen en hij kon de volgende morgen al komen werken! Wat een wonder :). Toen zei ik al, zie je Darek de Heer zegent je nu al. Hij was echt superblij en ging daarna op z'n knieen om Hemelse Vader te bedanken. Hij zei ook dat hij naar de kerk zou komen zondag, maar hij kwam niet... Dus we zullen zien wat voor onderzoeker dit wordt.

Marcin aan de andere hand gaat nog steeds vooruit. Hij vertelde afgelopen week dat zijn moeke nogal tegen is en dat zit hem erg dwars. Maar hij weet dat dit waar is en wat voor problemen het ook mag brengen, het is het allemaal waard. Dus daar ben ik echt superblij mee. En eerlijk gezegd, de sterkste leden zijn degene die een moeilijke tijd hebben gehad voorafgaand aan hun doop en die de beproeving doorstaan hebben. Dus ik hoop dat Marcin zo één wordt. We hebben gezegd dat we elke dag met hem in contact zullen blijven omdat we weten dat Satan hem elke dag zal gaan bezoeken en hem aan het twijfelen probeert te brengen. En als wij hem maar 3 dagen in de week zien, en Satan ziet hem 7 dagen in de week, reken maar uit wie er wint.

We hebben ook een boel tijd besteed aan het legaal werk voor Elder Raines. Hij moest iets updaten aan zijn verblijfskaart. Dat is altijd zo'n gedoe. Bah, vind het maar niks. Zit je je hele dag te verdoen in het gemeentehuis. En ik verveel me dan kapot want het is megasaai. Het is wel lastig om dan weer op dreef te komen en hard te werken. 

We hebben deze week ook nog een nieuw doel gezet. Elke keer wanneer we een bus instappen delen we flyers uit aan iedereen die in de bus zit. We hebben van die coole, kleurrijke mormon.org kaartjes om uit te delen. En afgelopen zondag vertelde Kinga (een lid van de Warszawa I gemeente) in haar getuigenis dat ze de kans had om 2 jongens over de kerk te vertellen die kwamen kijken wat er hier gebeurt. Ze raakten geïnteresseerd omdat ze van die mormon.org flyers hebben ontvangen van iemand. Cool.

haha oja en nog een dingetje. Vrijdag hadden we een afspraak met een vrouwke genaamd Agnieszka en ze wilde Engels leren. Nou prima, was een goede les, we hebben ook over het Boek van Mormon gepraat en eentje aan haar gegeven. Daarna gingen we naar buiten en hebben we stevig gewerkt. Toen we 's avonds terug wilden gaan naar het appartement, kwamen we erachter dat we de sleutels niet hadden. Die hadden we in de kapel laten liggen.. STOM.. Dus we hadden de zusters opgebeld of ze (om  9:30) nog naar de kapel konden komen om ons daar binnen te laten, anders moesten we buiten slapen. Maar ze waren wel zo lief om langs te komen en ons te redden. De volgende dag hebben we koekjes voor ze gebakken en die aan hen gegeven zondag om ze te bedanken :). Er is niks beters dan koekjes ontvangen van iemand die ze voor je gebakken heeft toch? Ik vind van wel en ze waren er blij mee. Ze waren nog best goed gelukt ook, ben wel trots op mezelf :).

Nja dat is het wel.

DO WIDZENIA!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten