maandag 27 mei 2013



Hallo iedereen!
 
Man ik heb een hoop stressvolle weken gehad tijdens mijn zending, maar deze week was toch behoorlijk stressvol. Waarschijnlijk de meest stressvolle van allemaal. Als het om doopdiensten gaat dan heb ik altijd stress. En vaak ook een boel teleurstelling en opluchting.
 
Zo was het dus met Igor deze week. De hele week stond zo'n beetje in het teken van Igors doopdienst. En er waren een hoop mensen bij betrokken om het te organiseren. Elder Raines kwam vanuit Warszawa naar  Łódź om Igor te interviewen. (we hadden ook maar gelijk Tomeks interview er achter aan geplakt) En alles was prima in orde. Het interview duurde alleen wel anderhalf uur.. Haha. Maar dat komt gewoon omdat Igor graag veel praat en alles met zoveel mogelijk woorden uitlegt. Op een simpele ja-nee vraag krijg je nooit een ja of een nee uit Igor. Maar dat is allemaal prima, hij begrijpt het evangelie tenminste en heeft een sterk getuigenis. En daar gaat het om. Het was ook echt tof om Elder Raines weer te zien. Was een leuke dag :) Zo veel herinneringen en inside jokes opgehaald. Haha terwijl we 4 weken geleden nog samen waren. Ik mis hem gewoon :P.
 
Nou de volgende dag zou Igor naar instituut toe komen en zouden we hem weer zien en zo. Maar hij kwam niet. En hij nam zijn telefoon ook niet op.. Oh oh... En er ging al een alarm af in mijn zendelingenhoofd. Woensdagavond heeft Igor namelijk een lange tijd gepraat met een andere onderzoeker die maar niet gedoopt wil worden vanwege omstandigheden. Nja en die onderzoeker heeft toen een beetje zijn gedachten veranderd. Hij wilde alleen maar met die persoon praten die donderdagavond en niet met ons. We hebben die avond toch maar de programma's voor de doopdienst in elkaar gezet.
 
Vrijdag ochtend zouden we moeten beginnen met het opzetten van het zwembad. Ja in Łódź hebben we een zwembad om mensen in te dopen. Nja werkt ook toch, zolang ze maar koppie onder gaan. Maar dat duurt natuurlijk een eeuwigheid omdat helemaal op te vullen en we moesten vrijdag ochtend al beginnen om het zaterdag avond gevuld en opgewarmd te hebben.
 
Igor heeft de Lloyds opgebeld donderdag avond en Elder Lloyd heeft een lange tijd met hem gepraat over zijn getuigenis en zo en heeft hem gewoon simpelweg verteld dat hij op z'n knieën moest gaan en bidden en Hemelse Vader vragen of hij gedoopt moest worden deze zaterdag. Nou dat deed hij en vrijdag ochtend heeft hij de Lloyds opgebeld en hij zou met ze gaan praten later die dag. Maar hij kwam niet. Dus zuster Lloyd belde ons toen op en vertelde dat we de doopdienst af moesten blazen. Ik heb dus toen de hele gemeente moeten bellen om ze te vertellen dat ze de volgende dag niet hoefden te komen.
 
Die dag had ik niet al te veel tijd om teleurgesteld te zijn. Want terwijl ik mensen aan het afbellen was, kreeg ik een telefoontje van een lid die vroeg of we langs konden komen om haar man een zegen te geven. Hij was namelijk nogal ziek. Dus dat deden we. Altijd fijn om je priesterschap te kunnen gebruiken toch. En het werkte! Want hij was in de kerk afgelopen zondag :)
 
Toen we daarna onderweg waren om wat te gaan eten belde een onderzoeker ons op en vroeg of we dichtbij de kapel waren. Nou toevallig was dat zo, want dat gezin waar we bij waren wonen best dichtbij. Dus toen hebben we een tijdje gepraat met die onderzoeker. Het is dezelfde als diegene die Igor heeft overtuigd dat hij nog niet gedoopt hoefde te worden. We wilden dus weten wat er allemaal aan de hand was. En zo konden we al een hele hoop oplossen.
 
Daarna hadden we een les met Tomek, die dus een doopdatum heeft voor 1 juni en gewoon stug volhoudt. Niks houdt hem tegen. En dat vrolijkte me ook weer op. Tomek wordt echt een goed lid. President Nielson was ook in de buurt en heeft met hem gepraat. Ik mocht vertalen.
 
Nou en toen zaterdag hadden we een wonder. We waren op weg naar de kapel, want we hadden 2 lessen gepland met mensen die we op straat aangesproken hadden. Toen we er bijna waren zagen we Igor lopen! Hoewel we een beetje laat waren voor onze afspraak had ik het gevoel dat we met hem moesten praten en dat diegene toch niet zou komen opdagen. En dat bleek ook zo. We hebben samen met zuster Lloyd een stevige tijd met hem gepraat. Dat heeft erg geholpen. Hij wil nog steeds gedoopt worden. Hij weet en voelt dat deze kerk waar is!
 
Dus hij gaat deze zaterdag samen met Tomek gedoopt worden. Jeeeej :) (hoeven we dat zwembad ook niet 2 keer op te zetten)
 
En toen gister kwam Igor niet naar de kerk.. En ik dacht oooojeeej niet weer he. Ik belde hem 2x en hij nam niet op.. Maar toen net na de avondmaalsvergadering belde hij mij op en zei dat hij zich had verslapen en kwam alsnog. En ook gister hebben we weer een heel lang en goed gesprek gehad en hij snapt nu dat telkens als hij bang is of twijfelt, dat Satan hem probeert te weerhouden van z'n doop. Want als hij bij ons is, is alles duidelijk en voelt hij zich goed en zijn er totaal geen twijfels, maar wanneer hij ons verlaat komen de twijfels weer terug. En hij snapt nu heel goed, dat als we hem bellen, dan moet hij opnemen. haha. En dat doet hij dus ook.
Hij belde ons gisteravond nog op en vertelde dat hij zo gelukkig was, en dat hij zo'n goeie dag had.
 
Dus ja, zoals je ziet.. Een stressvolle, teleurstellende en opluchtende week. haha. Hopelijk kan ik volgende week melden dat Igor en Tomek allebei gedoopt werden!
 
HOUDOE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten