dinsdag 13 december 2011

Deze week hebben Jensen en ik een hoop tijd besteed aan het legaal maken van Jensen. Hij heeft nog geen verblijfsvergunning namelijk. Het leek ons wel verstandig om daar iets aan te doen. Maar ja, zoals dat altijd gaat met dit soort dingen is het makkelijker gezegd dan gedaan. Wat een gedoe is dat zeg.. Je wordt van de ene plek naar de andere gestuurd en je moet het ene formulier na het andere invullen. En als je dat dan allemaal braaf gedaan hebt, is het nog niet genoeg. Eerst zeiden ze ons dat de huisbaas niet hoefde mee te komen naar het gemeentehuis. Daarna moesten we ineens een handtekening hebben, maar alleen maar een handtekening. Dat vonden we best vreemd, want dat soort dingen zijn makkelijk te vervalsen namelijk. En toen bleek ineens dat hij toch wel mee moest komen met ons om de documenten te laten zien dat hij de eigenaar is van het appartement waar we in verblijven. Heel gedoe dus. Elke keer stuitten we op een nieuw probleem. Maar uiteindelijk kregen we het voor elkaar om een aanvraag voor een verblijfsvergunning naar Warszawa te sturen. Kostte ons maar 4 dagen moeilijk doen.. Dat was dus alweer mijn halve week.

Tijdens die week spraken we op straat een jongen aan die behoorlijk katholiek was. Niet te overtuigen dat dit toch echt de enige ware kerk is. Maar toch weten te interesseren in een Boek van Mormon! HA! Wij winnen :). Na ons stevige gesprek, waar ik niet veel van volgde, bood hij aan om een gebed uit te spreken. Beetje raar een slotgebed midden op straat maar ach, het kan toch geen kwaad? Het was toch wel een beetje vreemd, hij deed het op zijn manier met allemaal Latijns er tussendoor en zo. Echt zo'n katholiek gebed. Grappige ervaring.

We hadden ook een les met een koppel, Edyta en Krzystof. Ze zijn zooooo cool! Echt hele aardige en open mensen. Maar.. ze zijn ook super katholiek. En die mensen zijn nou eenmaal lastig te onderwijzen omdat zij denken het beter te weten. Maar ze blijven geïnteresseerd in onze lessen, dat wel. En ik zou ook heeel graag hebben dat zij uiteindelijk inzien dat deze kerk waar is. Ze zouden een goede aanwinst zijn.

Ook hebben we op dit moment nog 2 potentiële families die ook heeel cool zijn. Het is alleen moeilijk om tijd te vinden om af te spreken, maar we geven de moed niet op want deze families zouden ook een goede aanwinst zijn voor Katowice.

Vrijdag gingen we iemand opzoeken in Mysłowice, het was een referral (iemand die aangeeft geïnteresseerd te zijn). Vervelend is dat Mysłowice nogal een stukje van Sosnowiec afligt. Kostte ons zeker een anderhalf uur om daar te komen. En ook nog een half uur om het goeie appartement te vinden. Maar na 2 uur moeite gedaan te hebben, hadden we het gevonden hoor. En wat blijkt... Niet thuis..
GROM! 
Gelukkig was zijn broertje wel thuis, dus we hebben hem maar een Boek van Mormon gegeven zodat zijn broer het toch kan lezen. En beter leest hij het en beter bidt hij erover, want het kostte toch een hoop moeite om dat boek daar te krijgen. De terugweg was nog erger.. We moesten een half uur op de bus wachten die bij de volgende stop nog een half uur stil ging staan, want de chauffeur vond dat hij pauze nodig had. Dus om terug te komen duurde het ook weer 2,5 uur. 4,5 uur besteed aan iemand die niet eens thuis was.. Ik ga NOOIT meer naar Mysłowice!

Zaterdag hadden we een afspraak met Ewa. Zij is de vrouw van Robert, die een maand geleden gedoopt is, toen ik nog maar een paar daagjes in Polen was. We zouden graag hebben dat zij, samen met haar man, groeit in het evangelie zodat ze nog dichter tot elkaar kunnen groeien. Ewa is een heel lief, sympathiek en charmant vrouwtje, maar helaas ook heel katholiek. En dat maakt de boel weer een stukje lastiger. We hebben haar de opdracht gegeven om in het Boek van Mormon te lezen en we hebben haar onderwezen over de Herstelling. Nou dat heeft ze braaf gedaan. Ze zegt dat ze gelooft dat het Boek van Mormon waar is. Ook zegt ze dat ze gelooft dat onze kerk waar is. Nou goed nieuws dacht ik zo! Maar ze gelooft dat haar kerk ook waar is en wil bij haar geloof blijven. Lastig! Maar goed, ze is nog altijd geïnteresseerd in onze lessen, dus wij blijven haar netjes onderwijzen. En hopelijk beseft ze op een dag dat deze kerk niet gewoon nog een religie is net als de vele andere, maar dat dit de enige ware kerk op aarde is die de volle waarheid heeft. Het Boek van Mormon is daar het bewijs van en als Ewa blijft lezen, zal ook zij dat inzien. 

Zondag de hele dag in de kerk gezeten en de hele avond thuis gestudeerd.

Maandag zou het P-day zijn, als we geen zone conference hadden. Maar we hadden dus wel zone conference dus vandaar dat er geen blogbericht was gisteren. Het was echt super goed en heel opbouwend en motiverend! President Nielson is een held. Ik weet zeker dat hij op een dag een algemene autoriteit wordt. Wat leuk was is dat we met de hele zone kerstliedjes in de stad gingen zingen. Dus een stevige groep zendelingen die zendingswerk staan te doen. Het was echt geweldig. We hadden een paar elders en zusters die mensen aanspraken en de rest stond uit volle borst te zingen. In 1 uur tijd hebben we 8 Boeken van Mormon weggegeven en 4 telefoonnummers gescoord! To jest tak dużo! Na afloop vertelde pres. Nielson, met bevestiging van de Heilige Geest, dat Polen de beste zendelingen ter wereld heeft. Wat een eer dat ik daar bij hoor :)! 
Ajah, dat is wel waar he, ik ben als het ware de beste zendeling van het hele kabouterbos!

Houdoe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten