maandag 10 december 2012


HOI!

Man.. WAT EEN WEEK.... Elke week is wel interessant maar deze week was in het speciaal goed. Ik zal maar meteen de verrassing verklappen.. Namelijk.. Kasia heeft een doopdatum!!!! EIN-DE-LIJK! Wat een vreugd! En het was nog niet zo makkelijk, haha Satan zit er hard tegenin te werken. We onderwijzen haar al voor 4 maanden en eindelijk is ze er klaar voor. Al vindt ze zelf van niet. Dagmara heeft haar voor Engelse les uitgenodigd en ze vond de geestelijke boodschap erbij altijd wel tof, aangezien ze superkatholiek is opgegroeid. Verder raakte ze zeer geïnteresseerd in het feit dat we ook gratis "bijlessen" geven op voorwaarde dat we dan voor 10 minuutjes over onze kerk mogen praten. Dat vond ze dan wel best. En zo is het begonnen. Ze vond onze leer erg aantrekkelijk. Met name het plan van zaligheid, dat IEDEREEN een kans heeft om bij God terug te keren, zelfs de mensen die nooit over God gehoord hebben. Maar daarmee was ze nog niet om en ze dacht er nog niet aan om bij deze kerk te horen. 

Het moment waar ze serieus de kerk begon te onderzoeken is wanneer Dagmara haar verteld heeft dat ze lid is van deze kerk. We hadden Kasia namelijk uitgenodigd om naar de kerk te komen en dat wilde ze wel, gewoon om te kijken hoe het is. Dagmara hadden we dus bij die gelegenheid ook "uitgenodigd". Dagmara had nog helemaal niemand verteld dat ze gedoopt was, dus deze keer MOEST ze het Kasia wel vertellen. 

Kasia had al een boek van Mormon thuis, die we haar 2 maanden daarvoor hadden gegeven, maar die lag ergens ongeopend stof te verzamelen. Daarna hebben we Kasia stevig uitgedaagd om het Boek van Mormon te lezen en te ervaren wat Dagmara ook heeft ervaren. Namelijk dat de Heilige Geest tot haar getuigd heeft dat het Boek van Mormon waar is en dat deze kerk de enige ware kerk op aarde is. Nou en niet lang geleden heeft Kasia het Boek van Mormon uitgelezen. Ze voelde zich de hele dag zooo blij en ze wist toen dat het waar was. Vorige week zondag had ze haar getuigenis gedeeld in de kerk en de eerst volgende afspraak konden we niet missen met een uitnodiging om gedoopt te worden.

Haha maaaarrr.. Ze wilde nog geen 'ja' zeggen. want die keer was Dagmara er niet bij, en ze wilde dat het allemaal zou gebeuren met Dagmara erbij.. Dus dat was best frustrerend.. Maar ach we wisten het al wel, dus het was tenminste al een halve 'ja'. Ik realiseerde me wel dat als ik graag bij die doop aanwezig wilde zijn, dan zouden we toch snel een doopdatum moeten vaststellen want 19 december zijn de transfers al.. Dus we probeerden zo snel mogelijk een volgende afspraak te maken zodat Dagmara erbij kon zitten als we 'de vraag' zouden stellen. Maar toen ontdekten we al gauw dat ze beiden niet konden tot zondag.. Nou dat zou eigenlijk te laat zijn. Dus met een hoop gedoe hebben we een afspraak weten te regelen voor de volgende dag, donderdag.

Nou alles fijn, mooi, prima we gaan mooi een doopdatum prikken voor Kasia de volgende dag. Nou het was niet zo gemakkelijk ineens. Tijdens die avond begonnen allerlei twijfels op te komen en werd ze ineens verschrikkelijk bang. Iets vertelde haar dat ze niet zeker wist of dit allemaal wel waar was.. Nou 1x raden wie dat 'iets' was... Satan! Die lelijkerd moet altijd weer roet in het eten gooien. Toen we dan gingen afspreken wilde ze niet eens de kapel meer binnen gaan, zo bang was ze... Haha, maar ze deed het toch maar, en zodra we gebeden hadden kwam de Heilige Geest in het spel en stelde haar gerust. We hadden een mooie les over gehoorzaamheid en vooral dat Jezus Christus het perfecte voorbeeld is van gehoorzaamheid. En wij hebben Zijn voorbeeld na te volgen. Nou en toen stelden we dus de vraag of ze Christus' voorbeeld wilde volgen en gedoopt wilde worden. 

En toen was het 5 minuten stilte....

5 minuten lang zat ze daar en niemand zei iets. En ik had zoiets van ik ga mooi niks zeggen hier, ik stelde zojuist een ja-nee vraag dus ik zeg niks totdat ik een 'Tak' of een 'Nie' hoor. En Kasia keek ons aan en ze keek naar Dagmara en ze keek naar het Boek van Mormon en toen kwam er uiteindelijk een kleine 'tak' uit.

:D

Het voelde alsof de hele hemel aan het juichen was! Waarschijnlijk was het ook zo, want Kasia is echt een speciaal persoon. Een hele aanwinst voor de kerk. En de kerk zou haar ook zooo veel goed doen. Het vervelende is dat haar familie superkatholiek is en er dus keihard op tegen is.. Dus niet aan hen vertellen he.. haha. Maar Kasia is zo moedig. Een hele hoop vrienden vallen haar nu al aan, terwijl ze nog niet eens lid is, dat de Mormoonse kerk een sekte is en weet ik het allemaal. Maar Kasia weet beter dan het internet :). Zij weet dat deze kerk waar is want ze heeft het antwoord zelf van God gekregen. En het internet wint het niet van God. Helaas pindakaas. Toch ben ik erg dankbaar voor het internet, want dankzij het internet kan ik nu lekker e-mailen. Haha.

Vrijdag 14 december gaat de grote dag zijn. En president Nielson wil daar zelf bij aanwezig zijn! Wat een eer :). 

Momenteel is Kasia nog erg zenuwachtig en bang, omdat die lelijke duivel haar zo dwars aan het zitten is, maar ik heb er het volle vertrouwen in dat het helemaal in orde komt. Vandaag gaan we lekker poolen met haar en we gaan een grote sneeuwmeneer maken en cake eten. Wat wil je nog meer. En voor de rest van de week gaan we haar elke dag zien om haar geestelijk te steunen. En gelukkig heeft ze Dagmara altijd als haar goeie vriendin die haar door dik en dun steunt en haar niet toelaat om hier van weg te keren.

Nja verder heb ik niet zo veel te melden.. Er ligt een goeie laag sneeuw hier. En we kloppen aan veel deuren en praten met een hoop dronken of niet-geïnteresseerde mensen. Boeit me allemaal niks hoe niet-geïnteresseerd mensen mogen zijn, dat verandert het feit niet dat deze kerk waar is en dat KASIA GEDOOPT GAAT WORDEN HAAAAAAAAAAA.

HOUDOE



Geen opmerkingen:

Een reactie posten